Enter your keyword

Naše storitve

Ambasada boljšega počutja

Storitve

Beseda masaža (mas je grški in arabski koren, ki pomeni gladiti, gnesti, stiskati) označuje ročno obdelavo kože in mehkih delov telesa, kar krepi telesno sposobnost samozdravljenja. Masaža se uporablja že od Hipokratovih časov (4. stoletje p.n.š.).

Masaža naj bi bila v užitek, hkrati pa naj bi lajšala bolečine in napetosti. Dotik skrbnih rok, naj so to roke strokovno usposobljenega maserja, partnerja ali prijatelja, že sam po sebi pomirja. Raziskave so pokazale, da so se tisti dojenčki, ki se jih nihče ni redno dotikal in pestoval, telesno ali duševno slabše razvijajo. Potreba po takšnem stiku se pri odraslih ne zmanjša, skoraj vedno pa se zmanjša število in trajanje dotikov sočloveka, na kar pa je masaža idealen odgovor.

Masaža je tudi ena najboljših metod lajšanja stresa in telesne napetosti, ki lahko povzročijo ali okrepijo bolečino in zvišuje odpornost imunskega sistema. Pri masaži se lahko osredotočimo tudi izključno na prizadeti predel. V primeru, da so mišice zelo napete, utegne bit maserjevo delo, da jih sprosti tudi rahlo boleče.

Predstavljajte si, kako lepo je, da se vas nekdo dotakne, poboža, objame… Znano namreč je, da masaža povzroča izločanje endorfinov (hormona sreče) v možganih in kdo si danes ne želi biti vsaj malo srečnejši? To srečo lahko dosežemo z dobro in sproščujočo masažo.

Veliko dobrega naredimo lahko naredimo že s prijetno besedo, harmoničnimi odnosi s soljudmi in prijetnim dotikom. Prav dotik je za nas zelo pomemben. Velikokrat nam podzavest ukaže, da se moramo nekoga dotakniti, ga objeti … in vse to z nekim namenom. Z dotikom drugega se človek razelektri, občuti okolico, sočloveka … dotik ima zelo velik psihološki učinek in celotna masaža je en sam čudovit dotik.

Nakup darilnega bona

KLASIČNA ALI ŠVEDSKA MASAŽA TELESA

Pozitivno fizično delovanje masaže zajema skoraj vsa tkiva. Klasična masaža telesa ne vpliva samo na izboljšanje toka krvi in limfe, ampak posredno zelo ugodno vpliva na živčevje, predvsem na vegetativni živčni sistem. Klasična masaža deluje še na presnovo, kar se kaže v boljši izrabi hrane, boljši prebavi in izločanju prekomerne vode iz telesa. Pomaga tudi odpravljati krče ali sproščati utrujene mišice ter izboljšuje prekrvavljenost tkiv, s tem pa tudi hitrejšo regeneracijo po fizičnih ali psihičnih naporih.

Klasična masaža telesa deluje zelo sproščujoče in ima na telo veliko pozitivnih učinkov:
sprosti telo in duha, izboljša psihično počutje, izboljša spanec, poveča pozornost, izboljša samozavest in samopodobo, izboljša kreativno izražanje …

Rezerviraj termin

Po prejetem povpraševanju Vas bomo kontaktirali za termin.

PROTIBOLEČINSKA MASAŽA HRBTA

Vsaka bolečina ima svoj vzrok, z poznavanjem le-tega pa ne nujno že odpravimo njegove posledice. Pri protibolečinski masaži hrbta je navadno tako, da ena sama masaža ni dovolj za trajno izboljšanje stanja, še posebej v primerih, ko je stranka še naprej izpostavljena vzroku težav. Po takšni masaži navadno čutimo veliko olajšanje in izboljšanje bolečega stanja. Zato bi lahko rekli, da je to masaža z dodano vrednostjo, saj je učinek takoj občuten in razbremenjujoč, kar pa je za današnji način življenja izjemnega pomena.

Učinkov protibolečinske masaže je veliko:
fizično sprostiti telo, raztegne in sprosti napete mišice, raztegne vezivno tkivo, zmanjša bolečine, poveča obseg giba, zmanjšajo se otekline, boljša in hitrejša regeneracija, okrepi se delovanje imunskega sistema …

Rezerviraj termin

Po prejetem povpraševanju Vas bomo kontaktirali za termin.

MEDENA MASAŽA ALI APITERAPIJA

Medeno masažo priporočamo pri ljudeh, ki imajo težave:

– z različnimi alergijami,
– z revmatoidnimi obolenji,
– s kroničnim rinitisom,
– s kroničnom utrujenosjo brez jasnih vzrokov
– pri težavah z nespečnostjo (ki je lahko posledica napetosti),
– z depresijo (blažjih oblikah depresije oziroma občutka malodušja),
– z glavoboli (predvsem pri kroničnih glavobolih),
– s kardio-vaskularnimi težavami

Masaža z medom globinsko obnavlja, hrani kožo in zagotavlja vlažnost. Namenjena je suhi, utrujeni, neelastični in slabo prekrvavljeni koži. Blaži vnetja, luskavico in ekceme. Med razstrupi vaše telo.

Rezerviraj termin

Po prejetem povpraševanju Vas bomo kontaktirali za termin.

ČOKOLADNA MASAŽA ali MASAŽA Z KAKAVOVIM MASLOM

Kakavovo maslo pridelujejo iz kakavovih zrn, ki se nahajajo v notranjosti kakavovega stroka. Med drugim pomaga vlažiti kožo, izboljša strukturo las in je odličen vir antioksidantov. Danes obstaja veliko različnih izdelkov, izdelanih iz kakavovega masla, vključno z olji in losjoni, ki jih lahko uporabljate skoraj povsod. Preberite in odkrijte nekaj najbolj čudovitih prednosti kakavovega masla.
Zaradi vsebnosti hranil in maščobnih kislin je kakavovo maslo neverjetno za suho kožo, saj dejansko prodre dlje od zgornje plasti kože. Z drugimi besedami, maslo vašo kožo resnično vlaži in neguje.
Kakavovo maslo pomaga zmanjšati strije, najverjetneje prav zaradi svoje hranilne vrednosti in antioksidantov. Vsebuje veliko maščobnih kislin, kar pomeni, da lahko prodre globoko v kožo in jo hidrira od znotraj. Kakavovo maslo je lahko koristno tudi za številne težave s kožo, kot so ekcemi, luskavica, dermatitis in druga draženja kože.
Čokoladna masaža je za vsakogar, ki se želi razvajati, sprostiti in si že z eno nego ali masažo učinkovito zmanjšati stres in izboljšati splošno počutje in razpoloženje.
Pri čokoladni masaži uporabljamo ekološko certificirano Bio kakavovo maslo.

Rezerviraj termin

Po prejetem povpraševanju Vas bomo kontaktirali za termin.

KOKOSOVA MASAŽA

Kokosovo olje na kožo vpliva blagodejno in antibakterijsko ter vrača koži vlažnost in elastičnost. Kokosovo olje ima odlične protimikrobne lastnosti. Vsebuje vitamin E, ki ohranja kožo elastično in zdravo, jo naredi gladko in mehko ter jo ščiti pred izsušitvijo v vročih dneh.
S staranjem kožne celice izgubljajo prožnost, mehkobo in barvo. Kokosovo olje pomaga pri tem, da bo koža dlje časa ostala mladostna, napeta in prožna.
Koža kokosovo olje zelo dobro absorbira, zato ga je včasih potrebno zmešati še s kakšnim “navadnim” oljem, da je koža še vedno dovolj vlažna za masažo. Prileže se še posebej po fizičnih naporih, napetemu telesu ter ob psihični izčrpanosti in splošni telesni utrujenosti.
Kokosovo olje ima rahel vonj, ki nas spomina na morje, tople kraje, palme in na ta način ob rahli glasbi lahko zaplavate z mislim na vaš ljubi kraj in se tako še dodatno sprostite.

Rezerviraj termin

Po prejetem povpraševanju Vas bomo kontaktirali za termin.

MASAŽA Z UPORABO MAGNEZIJEVEGA OLJA

Magnezijevo olje lahko nanašamo na izbrano mesto (absorbiral se bo v celotno telo) ali pa po celem telesu. Posebej priporočljiv je nanos olja na predel trebuha in ramen pred spanjem, kar bo znatno prispevalo k mirnejšemu in globljemu spancu.

Pozitivne lastnosti magnezijevega olja:
– znižuje visok krvni pritisk,
– zmanjšuje utrujenost in izčrpanost,
– uravnava elektrolite,
– pomaga pri sindromu nemirnih nog,
– preprečevanju možganske kapi,
– pomaga pri okrevanju po kapi,
– odpravlja nespečnost,
– krepi zdravje srca,
– ohranja spominske zmožnosti,
– pomaga pri odvajanju strupov in težkih kovin iz telesa,
– pomaga pri izgradnji kosti in tvorbi beljakovin,
– pomirja živčni sitem,
– krepi izločanje inzulina in izboljšuje presnovo sladkorja,
– preprečuje krče v mišicah,
– pomaga premagovati depresijo, migrene in razdraženost.

Zaradi načina uporabe omogoča tudi lokalni nanos magnezija neposredno na mesta, kjer je najbolj potreben (primer nanos na noge v primeru krčev….)
Priporočamo ga vsem po 40. letu starosti, športnikom, nosečnicam, diabetikom; tistim ki trpijo zaradi nespečnosti, sindroma nemirnih nog, pri vseh oblikah krčev, v stresnih obdobjih.
Magnezijevo olje pred masažo razpršim po celem telesu, skozi kožo se olje hitro vpije, nato sledi masaža s masažnim oljem. Po tovrstni masaži je potrebno popiti vsaj en liter vode in počivati.

Rezerviraj termin

Po prejetem povpraševanju Vas bomo kontaktirali za termin.

NOVO - ANTISTRESNA MASAŽA - NOVO

Živimo v času in okolju, ki cenita predvsem materialne dobrine. Živimo prehitro, krčevito, površno. Vedno se nam mudi in ne najdemo dovolj časa zase. Vrženi smo v tok življenja, ki nas obrača in vrtinči, tako, da sploh ne utegnemo pomisliti, ali je takšno življenje dobro. Ne vprašamo se, kako smo in kaj je prav za nas.

Živimo v času in okolju, ki cenita predvsem materialne dobrine. Živimo prehitro, krčevito, površno. Vedno se nam mudi in ne najdemo dovolj časa zase. Vrženi smo v tok življenja, ki nas obrača in vrtinči, tako, da sploh ne utegnemo pomisliti, ali je takšno življenje dobro. Ne vprašamo se, kako smo in kaj je prav za nas.

Imejte se radi, bodite polni energije, ljubezni in samozavesti. Le in samo tako boste lahko srečni v svojem delu in dajali tudi to naprej.

ANITSTRESNA MASAŽA zajema masažo obraza, lasišča, dekolteja, ramenskega obroča, stopal in hrbta.

TRAJANJE masaže je okvirno 90 minut.

Rezerviraj termin

Po prejetem povpraševanju Vas bomo kontaktirali za termin.